VERSLAGEN SEIZOEN 2019

Inhoud

Het Tuinkring Twentejaar 2019

Vanaf 2001 zijn alle gebeurtenissen, alles wat georganiseerd werd, door steeds een ander Tuinkringlid vastgelegd. De eerste jaren las je de verslagen in een boekje dat elke decembermaand verscheen. De laatste jaren: 2011-2012, 2013-2014, 2015-2016 en 2017-2018 zijn ze gebundeld in een twee-jaren boekje omdat het lidmaatschap ook twee jaren omvatte. En vanaf nu verschijnen de verslagen zo spoedig mogelijk na de reis op onze site! Iedereen kan dan zelf kiezen of en hoe ze worden opgeslagen. Een logische ontwikkeling vinden wij. Tijd winnen is met de jaren belangrijker, ook voor de organisatie.
Door de tropische zomer van 2018 verviel het reisje naar Duitsland: nooit eerder gebeurd. Want het landschap en àlle tuinen waren minstens deels verdroogd. Dit jaar was ditzelfde reisje het eerste reisje in 2019.
Wordt ook geinspireerd en ga er eens rustig bij zitten!


1. woensdag 26 juni 2019: Noord Duitsland
Verslag door Femke Oost, Lochem.


Heel veel dank aan deze genoemde en geroemde auteurs voor hun prachtige verhalen en aan alle fotografen Heel veel dank aan bovenstaande auteurs die zonder morren het verzoek tot beschrijven van zo’n TT-dag (hoeft maar één keer) aanvaardden. Maar ook veel dank aan hen die zo’n plezierig gezelschap waren tijdens onze tochten. We weten van mensen die door droeve omstandigheden niet (meer) deel kunnen nemen. We hopen dat deze verslagen hen toch plezier doen.
Wie weet, zien we elkaar terug op een mooie dag, al dan niet een Tuinkringdag.
Graag tot ziens!

Trudy Welman en Lindy van Wezel
Leiding vrijwilligersorganisatie Tuinkring Twente.

Inhoudsopgave

Noord Duitsland

woensdag 26 juni 2019.
Verslag: Femke Oost, Lochem.


Om 7.45 uur was iedereen aanwezig op het parkeerterrein bij de Plus in Haaksbergen.
Het was zonnig en droog: ideaal.
De bus was ook mooi op tijd en nadat Lindy weer thuis de juiste schoen had aangetrokken, konden wij om 8 uur vertrekken.
Wij werden, rijdend in de luxe bus van Kürten in Alstätte, verwelkomd door chauffeur Wolfgang.
Om 11 uur kwamen wij aan bij Garten Moorriem. “Zijn we er nu al?”
Eerst werden wij verwend met Kaffee und Kuchen, binnen of onder de oude appelboom, en daarna hebben wij de prachtige tuin en de verschillende tuinkamers met schitterende borders bewonderd.
De planten zagen er zo vol en zó gezond uit, dat komt door de bodem van veen en leem. De eigenaar, Albrecht Ziburski, vertelde dat hij de hele tuin zelf onderhoudt, en ook de planten die te koop waren bij zijn vrouw Ute kweekt hij allemaal zelf.
Om 13 uur gingen wij verder met de bus naar Park der Gärten in Bad Zwischenahn, waar wij een half uur later aankwamen. Het park heeft een oppervlakte van 140.000 vierkante meter (14 ha) en 90 modeltuinen met verschillende thema’s, o.a. rozen- en watertuinen. Ook tuinen op naam van architekten. Je kon er ook heerlijk wandelen en er is een heel goed restaurant waar velen van ons op het buitenterras te zien waren.
Om half 5 zaten wij weer in de bus op weg naar restaurant Else am See in Schüttorf, prachtig gelegen aan een meertje met goudgeel strand en hoge kliminstallaties voor kinderen. Wat een mooi geheel, geselecteerd door Trudy en Lindy bij een voortocht. Vijf dames van onze groep hebben daar nog gezwommen, waarna wij hebben genoten van een heerlijk buffet met soorten “Geschnetzeltes” en veel groenten . Aardbeien en slagroom toe. Mmmmm.
Om 21 uur zaten wij weer in de bus, die ons naar Haaksbergen terugbracht.
Bij het uitstappen zagen we hoeveel mensen een witte cosmea hadden gekocht met grote bloemen!
Het was een heerlijke, geslaagde dag voor iedereen!Terug Inhoudsopgave