TUIN-EVENEMENTEN SEIZOEN 2019


HET PROGRAMMA van Tuinkring Twente!

Het TT-programma omvatte vorig jaar vele dagen met gelukkig gezellig veel aanmeldingen.
Als u hier clickt, krijgt u een korte terugblik op alle tot nu toe georganiseerde evenementen.
Van elke TT-dag in de afgelopen jaren is door een deelnemer een verslag gemaakt: zeer inspirerend tot deelname in de komende Tuinjaren. Lezen van de verslagen van Tuinkringleden over de jaren 2002 t/m 2018 is zeker de moeite waard! Het geeft niet alleen na- maar ook voorpret.

Reageren? Vragen? Opmerkingen? Graag!!

PROGRAMMA

Op 22 juni was de Twickel-tocht en hoewel de voorspellingen voor 22 juni steeds natter werden viel er alleen wat regen bij aankomst om 9 uur bij de Wendezoele in Delden. Ook zagen we nog de zon!

Wat fijn elkaar terug te zien bij de koffie en de krentenwegge in de Wendezoele. De meesten mensen kozen daarna voor de bekorte wandeling langs de Twickelse ‘Umfassungsweg’ onder leiding van Bouke Veltman. Aanrader!!
NoHero bleek een bijzonder museum en kasteel Twickel terugzien: gewoon prachtig, ook door de deskundige rondleiders.
Deze keer was deze dag inclusief lunch en diner bij De Zwaan: wat een gemak!
Het werd, ook gezien alle reacties, een heerlijke dag. Lees het verslag door TT-lid Trui Bastiaans uit Uden (Trui en Bas kwamen op tijd door een B&B in Haaksbergen!) in het verslagenboekje van december 2018.

Na een korte vakantie waren we terug in Haaksbergen en "genoten" ook thuis van een topzomer!
Vanwege de warme en droge zomer, die voor de tuinen funest is hebben we toen (Piet Boersma, Lindy van Wezel en Trudy Welman) overleg gehad over de tuinreis richting Noord Duitsland die op dinsdag 21 augustus gepland stond. Stond, want helaas hebben we moeten besluiten om de reis niet door te laten gaan, ondanks de vele positieve reacties op dit plan die we al binnen kregen.

In juni zijn door Piet de Garten Moorriem in Elsfleth-Moorriem en het Park der Garten in Bad Zwischenahn nog bezocht. Een van deze tuinen had toen al droogteverschijnselen en dat zal door de droge en warme weken nadien er niet beter op zijn geworden. Ook de lange reis in de bus door een verschroeid gelig landschap is niet waar we op hadden gerekend. Dus bewaren we deze reis voor betere tijden.
Een grote teleurstelling voor ons en voor diegenen die de 21e augustus vrijhielden.
Natuurlijk gaan we nu in 2019 weer mooie reizen organiseren. In de planning staan in ieder geval een busreis in juni en in augustus een Engelandreis. Zodra we meer weten, hoor je daarvan.
We zien jullie dan heel graag weer.
Reacties zijn, als altijd, van harte welkom.

Nog even voor de nieuwkomers: het lidmaatschapsgeld voor 2019 is 6 euro, mits tijdig betaald, Betaal je na 1 januari, dan komt er 2 euro aan kosten bij!

PUNTEN VAN BELANG.

1. Aanmelden voor een reis.

Lid of geen lid, iedereen kan zich aanmelden.
Aanmelden kan zodra de tochten bekend zijn en wel op de volgende wijze:

Voor alle reizen geldt:

  • Bij voorkeur via deze website met behulp van het formulier dat dan onder aan deze pagina staat.
  • Of per email naar Lindy@tuinkringtwente.nl
  • Of telefonisch, bij Trudy Welman 0545 295813 of Lindy van Wezel 053 5722417.
  • Schriftelijk onder vermelding van je postcode (niet-leden: niet vergeten naam en voorletters, adres en telefoonnummer te vermelden).
    Te verzenden naar: Tuinkring Twente, Kroonprins 20, 7481 CJ Haaksbergen.
  • Introducees, ivm alle benodigde gegevens, bij voorkeur ook via de website aanmelden.
  • Na aanmelding geldt: geen bericht, goed bericht!

2. Betaling.

Na aanmelden wordt per omgaande betaling verwacht. Pas vanaf het moment dat wij een (aan-)betaling ontvangen is aanmelding een feit. Niet betalen betekent uiteraard niet dat daardoor de betalingsverplichting wordt opgeschort!

Is na enige tijd geen (aan-)betaling binnengekomen dan kan de plek door iemand uit de wachtlijst worden ingenomen.
Betaling gaat via IBAN: NL74 INGB 0009 5511 51, t.a.v. Tuinkring Twente, Haaksbergen, onder vermelding van het betreffende evenement.
Bij voorkeur de datum van het programmapunt (en voor TT-leden de postcode of het lidmaatschapsnummer) erbij vermelden. Laat introducees liefst zelf betalen om vergissingen te voorkomen en wijs hen ook op onze "Voorwaarden 2019". Steeds geldt: betaling de dag ervoor niet binnen? Dan 3 euro extra aan administratiekosten verschuldigd.

3. Lidmaatschap.

Het lidmaatschapsjaar valt samen met het kalenderjaar (deze keer dus 2019). Zonder afmelding voor 1 dec. van het voorafgaande jaar wordt het lidmaatschap automatisch verlengd.
Het TT-lidmaatschap bedraagt 8 euro.
Huisgenoten zijn automatisch (zonder extra kosten) ook lid!
Wil je je als lid aanmelden, klik dan hier.

4. CARPOOLEN. "altijd een taxi"...

Niemand hoeft thuis te blijven vanwege "geen vervoer". Wel minder auto's graag. Een week voor de tijd is de lijst deelnemers bekend en kan men vragen om gegevens van nabije deelnemers om hen te bellen. TT-idee: de autorijder betaalt dan niets, de bijrijder betaalt het aantal kms x 20 cent minstens aan benzine. Kan zonder te vragen, in een envelop.

5. Annuleren

Voor elk programmapunt gelden dezelfde regels wat betreft annuleren. Annuleren kost tot een maand voor de dag van het evenement voor busreizen 10% van het reisbedrag en is voor de andere evenementen gratis. Daarna geldt: hoe later men annuleert hoe meer kosten eraan zijn verbonden (zie:"Voorwaarden TT") .

VOORUITZIEND:

Wel de helft van alle TT-ers is ook lid van een G&B-afdeling of een andere tuinclub en alle TT-ers zien graag mooie tuinen. We hebben al voorpret.
DRINGEND VERZOEK! Wil het voortbestaan van de Tuinkring niet in gevaar komen:
Zie je dit seizoen een tuin of tuinen die "eruitspringen", echt of in een blad, geef ze dan meteen per email of telefoon door alsjeblieft.
Wil je eventueel, met behulp van het grote TT-bestand aan tuinen een leuk bezoek voor een volgend jaar organiseren, meld je dan aan. Dan wordt een voortocht met jou (2 pers) georganiseerd. Alle onkosten worden vergoed, je bent zo mogelijk gratis bij de door jou georganiseerde dag en je wordt getrakteerd op het jaarlijkse TT-etentje voor medewerkers! Idee? Graag zsm reactie zodat in de mooie tuintijd nog wordt voorbereid!
Zie de verslagen vol dag-indelingen om ideeën op te doen.

Terug